/home/studionika/domains/studionikaj.com/public_html
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/studionika/domains/studionikaj.com/public_html/index.php on line 12
Studionikaj.com | informatie

Informatie

 

Ramon Nikaj, geboren in 1972, groeide op in Drenthe. Reeds op jonge leeftijd doolde hij rond in de natuur en ontwikkelde hij belangstelling voor plant en dier. Ook ontstond toen reeds de behoefte zich op verschillende manieren creatief te uiten. Na de havo studeerde hij een jaar aan de Design Academie in Eindhoven en vier jaar aan de Kunstacademie in Utrecht (autonoom en grafische vormgeving).

Tot 2005 woonde en werkte hij in Utrecht. Daarna keerde hij terug naar Drenthe en ging hij zich intensiever met fotografie bezighouden. Hij laat zich hierbij vooral inspireren door de natuur zoals die in de naaste omgeving overvloedig aanwezig is. Daarnaast neemt hij de vrijheid om alles wat hem boeit op de een of andere wijze vast te leggen en/of zodanig te bewerken dat er nieuwe beelden ontstaan. Veel van zijn werk bestaat uit beelden die zich in de natuur in al haar verbazingwekkende verschijningsvormen aan hem voordoen. Hier en daar voegt hij iets toe dat uit eigen overdenking ontstaat. Op die wijze ontstaan beelden die soms zeer herkenbaar zijn maar soms veel te zoeken en fantaseren overlaten.

Het zijn niet steeds mooie composities of mooie vormen en kleuren die worden vastgelegd maar ook vaak het onbekende en boeiende, dat zich pas openbaart als er met volledige concentratie naar wordt gekeken. Vaak lopen we de mooiste ‘plaatjes’ voorbij zonder ze op te merken omdat we niet ingesteld zijn op het kleine en het hele kleine. Als je daarnaar op zoek gaat, toont zich ook in het allerkleinste een vorm van schoonheid die verwondering oproept. Ramon heeft altijd al oog gehad voor datgene dat hij in de natuur tegen kwam en nu is het een van de belangrijkste bronnen van zijn inspiratie.

Behalve in de natuur vindt hij ook inspiratie in wat door anderen is ‘achtergelaten’. Hiermee gaat hij aan het werk: hij brengt op eigen wijze mutaties aan, voegt tekeningen toe of maakt combinaties met andere technieken (mixed media). Hierdoor ontstaan schilderachtige composities die betoverend kunnen werken op de toeschouwer.

© Studionikaj.com 2009, All rights reserverd.